MUVA Carita Carstensen

muoti- ja vaatetussuunnittelu
fashion design

henkilökuva/portrait: Antti Turunen

Carita Carstensen

Carita nauttii muodin tekemisestä, jolla on merkitystä käyttäjälleen. Muotoilu on ongelmanratkaisua parhaimmillaan. Hänen mielestään loistavaa muotia tehdään silloin, kun suunnittelija tiedostaa vallitsevan tilanteen säännöt ja koodin, mutta venyttää niitä luodakseen jotain uutta ja yllättävää Jonkin uuden kokeileminen, rajojen venyttäminen ja eri tekniikoiden kokeileminen on se tekijä, joka saa muodin kehittymään. 

She enjoys making fashion that has meaning to its end user. Designing is problem solving at its finest. In her opinion brilliant fashion is made when designer knows the rules but bends them to create something new an unexpected. Not focusing on the consumers wants but also consider their needs. Trying something new, pushing the limits and experimenting with different techniques is what makes fashion evolve.  

Jääkuningatar

Opinnäytetyö käsittelee taitoluistelun ristiriitaista imagoa vain kauniina ekspressiivisenä lajina, kun todellisuudessa se on myös rankka ja vaativa kilpaurheilulaji. Mallisto on saanut inspiraatiota historiallisista kuninkaallisten puvuista ja sekoittelee niitä urheiluvaatteiden estetiikkaan. Lisäsyvyyttä tuo kompressiotekniikan imitoiminen vaatteissa ja tekniikan soveltuvuus suoritusta parantavana tekijänä. Kompressiotekniikkaan on syvennytty enemmän työn kirjallisessa osassa. 

Ice Queen

Thesis brings light to figure skating’s conflicting imago as just a pretty and expressive sport compared to its true rather demanding nature. The collection is mix of historic royal gowns and athletic wear, with the appropriate amount of bling. In her collection she aims to not just focus on the aesthetics but also to add deeper layer by studying possibilities of compression technique which could aid the athlete on their performance. 

Suunnittelija: Carita Carstensen 

Kuvaaja: Mikael Niemi 

Malli: Ksenia Malkova 

Meikki & Hiukset: Leena Waggoner 

Lahden Muotoiluinstituutin opinnäytetyönäyttely
6.5.–29.5.2019 / M19 Mukkulankatu 19, 15210 Lahti